Kategorije
 
 
 
 
 
 

KAKO IZBRATI IDEALNO URO?

Zlato, srebrno ali iz rdečega zlata? Seči po kovinskem ali usnjenem paščku? Kaj se trenutno nosi? V kolikor vas mučijo takšna ali drugačna vprašanja, vam bomo v našem blogu z veseljem svetovali!

Si želite izbrati popolno uro, ki se vam bo povsem prilegala? Svetovali vam bomo, kako jo najti!

POGLED V ZGODOVINO

Ura je že stoletja predmet, ki ima za svojega lastnika izjemno vrednost. Prva žepna ura se je pojavila že leta 1511, ko je možnost, da shranite čas v svoj žep, pomenila veliko senzacijo. Zagotovo si ne bi mislili, da je bila prva ročna ura ekstravaganten predmet, namenjen izključno ženskam. Kljub temu je postala priljubljen dodatek v celotni družbi. Dandanes na ure ne gledamo več kot na čudež, ki nam bi omogočil lastništvo časa. So pa postale priljubljen modni dodatek, ki predstavlja osebnost ali okus lastnika in elegantno dopolnjuje njegov celosten videz.

KAKŠNE VRSTE UR POZNAMO?

Prvi korak pri izbiri je odločitev, kakšen tip ure želite nositi.

Srce vsake ure je mehanizem, ki je lahko mehanski ali električen. Mehanski mehanizem predstavlja vrhunec urarstva in ga poganja vzmet, ki jo je treba redno navijati. Mehanizem takšnih ur je pogosto viden, da se poudari njihovo natančnost in edinstvenost. Pogosteje pa se uporabljajo mehanizmi, ki so še natančnejši in cenovno ugodnejši. Najbolj priljubljen tip mehanizma je Quartz z analognimi kazalci. Čedalje bolj priljubljene postajajo tudi digitalne ure, ki prikazujejo čas s številkami na zaslonu ali pa v kombinaciji z analognimi kazalci.

Mehanska, električna, s kazalci ali digitalna? Zdaj, ko ste si izbrali vrsto ure, morate upoštevati, ob kakšni priložnosti jo boste najpogosteje nosili.

AKTIVEN ŽIVLJENJSKI SLOG VKLJUČUJE ŠPORTNE URE

Idealna ura bi morala izražati vaš življenjski slog. Če ste športni tip, boste med izvajanjem aktivnosti zagotovo znali ceniti trpežno in vodotesno uro z mnogimi funkcijami. Zaradi večje vzdržljivosti športnih ur se za izdelavo ohišja in paščka pogosto uporabljajo plastični ali kompozitni materiali. Priljubljena športna ura je naprimer Cassio G-Shock, ki združuje trpežno jekleno-plastično ohišje z zanesljivim mehanizmom Quartz in z različnimi funkcijami. Dražji modeli obenem združujejo napredne funkcije, kot so kompas, višinomer, tlakomer in podobno. Če vas zanimajo pametne ure, ki imajo funkcije, kot so GPS, barometer, merjenje hitrosti, senzor srčnega utripa itd., velja vsekakor omeniti pametno uro Samsung ali Garmin. Takšne ure lahko postanejo vaš polnovreden športni partner in vam posredujejo veliko koristnih informacij o vaši aktivnosti.

V DRUŽBI NE POZABIMO NA NEPISANA PRAVILA

Če boste uro nosili predvsem na družabnih ali kulturnih dogodkih, posezite po elegantni uri. Nošnja ročne ure skupaj z elegantno obleko ima določena pravila, na katera pri izbiri ure ne smete pozabiti. Ura bi morala izgledati diskretno, po potrebi pa bi se morala enostavno skriti pod rokav oblačil. Nenazadnje pa ne želite, da bi velika ura deformirala manšeto ali rokav. Material ohišja ure se mora ujemati z materialom preostalega nakita, ki ga nosite. Prav tako je pomembna izbira pravega paščka. V primeru kovinskega paščka velja to, kar smo že zapisali. Če ste izbrali uro z usnjenim paščkom, pa ne pozabite, da se mora pašček ujemati z barvo vaših čevljev, pasu ali torbice. Priljubljeni proizvajalci elegantnih ur za formalne priložnosti so Certina, Citizen, Gant.

URA ZA VSAKO PRILOŽNOST

Ure za vsakodnevno nošnjo ali univerzalne ure predstavljajo kombinacijo estetskega videza, udobja in vzdržljivosti. Če ne nameravate kupiti več različnih ur, lahko izbirate med priljubljenimi urami znamk Michael Kors, Tommy Hilfiger, Hugo Boss ali Emporio Armani, ki združujejo čudovit dizajn in funkcionalnost. Uro za vsakodnevno nošnjo izberite v skladu s trenutnimi trendi in ne pozabite, da mora poudariti vašo osebnost. Če ste ekstravaganten tip, se ne bojte eksperimentirati in poseči po manj tradicionalni uri iz ateljeja Dolce & Gabana ali Versace. Ljubitelje čistih oblik in minimalizma bodo zagotovo pritegnili klasični modeli Daniel Wellington, kjer lahko izbirate med usnjenimi in tekstilnimi paščki.

LUKSUZNI ARTIKLI

Hrepenite po pravem dragulju? Potem ne oklevajte in posezite po ekskluzivnih blagovnih znamkah, kot so Breitling, Hublot ali Tag Heuer, pri katerih se cena giblje od sto do tisoč evrov. Na naši spletni strani niste našli modela, ki ga iščete? Ne odlašajte in se obrnite na vodjo naše prodaje na bondie@bondie.eu.

 

Upamo, da vam bodo naši nasveti pomagali pri izbiri idealne ure. Ne pozabite pa, da vam mora biti ura v prvi vrsti všeč in da jo boste nosili. Če še vedno niste povsem prepričani o izbiri, nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali!

 

 
 
 
Obiskali ste
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polna (Desktop) različica